Razigravanje u AdmiralBet Superligi Srbije za Vojvodinu mts je počelo porazom od FMP-a. U prvoj utakmici, na gostujućem terenu, Vojvodina je izgubila 77:68.

Iako je utakmica počela egal, a prva četvrtina završena samo poenom razlike 22:21, u drugom kvartalu koncentracija Vošinih prvotimaca je popustila, pa je na poluvremenu rezultat glasio 41:34. Ni nakon pauze crveno-beli nisu povratili ritam, pa je protivnik odmakao za još 15 poena. U poslednjih 10 minuta Vojvodina je pokazala svoje pravo lice, ali to nije bilo dovoljno da meč okrene u svoju korist.

Centar Vojvodine Zoran Nikolić čestitao je ekipi FMP-a na igri i pobedi.

Što se nas tiče loše smo odigrali treću četvrtinu. Digli smo se u četvrtoj četvrtini i uspeli da smanjimo taj zaostatak, ali na kraju je FMP zasluženo pobjedio, rekao je Nikolić.

Komentarišući tok meča, trener Miloš Isakov Kovačević kaže da je Vojvodina imala dobru prvu četvrtinu.

Pred kraj druge četvrtine krenuli smo da promašujemo slobodna bacanja. Imali smo problem sa preokretima, što je dovelo do toga da FMP ima sedam poena razlike na poluvremenu. Posle toga treća četvrtina u kojoj nismo dobro kontrolisali emocije i umesto da se bavimo igrom, mi smo se bavili nekim stvarima kojima ne treba da se bavimo. Usledila je i naša zakasnela reakcija u četvrtoj četvrtini koja je dovela do toga da ovaj poraz bude prihvatljiviji za nas, rekao je Isakov Kovačević.

Sa 16 poena Vojvodinu je predvodio Petar Rakićević, a na to je još 15 dodao Vasilije Vučetić. U skokovima se istakao Zoran Nikolić sa 4 defanzivna i 2 ofanzivna, dok su po broju asistencija najbolji bili Marko Ljubičić i Boško Bumbić sa po tri asistencije.

Naredni meč između Vojvodine i FMP-a biće odigran 27. aprila u 16.30 časova u Novom Sadu.

Foto: Instagram/klsoficijalnastrana