Nakon regularnog dela takmičenja ABA 2 lige Vojvodina mts sa druge pozicije ide plej-of, a četvrtfinalne utakmice odigraće protiv Sutjeske iz Nikšića. Pre nego što uplovi u završnicu druge jadranske lige, Vojvodina će odigrati i nekoliko utakmica u okviru Košarkaške lige Srbije, gde se nalazi na liderskoj poziciji. Ovogodišnjem uspehu kluba doprineo je i krilni centar Tyrell Reese Johnson, sa prosekom od 10 poena po utakmici.

Tyrell Johnson je rođen u Atlanti, gde je počeo da se bavi košarkom i to zbog utakmica Atlanta Hawks u NBA ligi, gde je igrao njegov omiljeni igrač Joe Johnson. Kada je završio koledž prešao je u Evropu i zaigrao u britanskom Plymouth City Patriots. Iste sezone prelazi u Dinamo Tbilisi. Usledio je i slovački MBK Rieker Komarno, pa švajcarski Vevey Riviera Basket. Iz Švajcarske je, na poziv predsednika KK Vojvodina mts Željka Rebrače došao u Novi Sad. kako kaže, srećan je što je deo priče Vojvodine koja grabi ka dobrim rezultatima.

Ipak, profesionalni put nije bio ni malo lak, a najveći izazov mu je, kako navodi, bio odvajanje od porodice.

Najveći izazov mi je to što sam odvojen od ljudi koje volim. Morao sam da se prilagodim da živim sam i da se fokusiram na ciljeve koje sam postavio. Često razgovaram sa porodicom. Oni prate sve utakmice i rezultate i gledaju meč kada imaju vremena.

Od svih klubova, u kojima je igrao u lepom sećanju mu je ostao slovački Komarno.

Najveće dostignuće u mojoj karijeri je promena košarkaške kulture u Slovačkoj. Tim u kojem sam bio pokazao je šta je potrebno za pobedu i nakon mog odlaska su bili veoma uspešni.

A kako je za uspeh, osim talenta, potreban i trud Tajrel kaže da će za svoje ciljeve vredno raditi.

Cilj koji želim da postignem u karijeri je da osvajam prvenstva i da nastavim da igram košarku na visokom nivou kako bi publika uživala, a moja porodica bila ponosna na mene.

Slobodno vreme za druženje i studije

S obzirom na učešće kluba u dve lige, Tajrel nema mnogo slobodnog vremena, ali, kako kaže uvek pronađe koji trenutak za prijatelje.

U slobodno vreme volim da gledam filmove i da razgovaram i družim se sa prijateljima. Moram dobro da isplaniram vreme kako bih uspeo da balansiram između obaveza u klubu i studija, ali i da uživam u slobodnom vremenu koje mi preostane u toku dana.

O Tajrelu Džonsonu

Tyrell Reese Johnson rođen je 26.03.1997. godine u Atlanti. Visok je 203 cm i igra na poziciji krilnog centra.

Foto: Dragana Stjepanović