Crveno – beli mladići napadaju Mladost

Košarka se na velika vrata vraća u Novi Sad, s obzirom da  u subotu 21. oktobra od 19.30, prvi put nakon dve decenije, KK Vojvodina pred domaćom publikom igra prvenstvenu utakmicu u elitnom rangu domaćeg takmičenja. Crveno – belima u maloj sali Spensa, u okviru 2. kola Košarkaške lige Srbije, gostuje Mladost iz Zemuna, što će biti veliki ispit za Novosađane, koji imaju najmlađi tim u KLS.

-Mladost je solidna ekipa, ali mi ne odustajemo od svog koncepta i svoje košarkaške filozofije, što znači da svim silama idemo na pobedu – rekao je trener Vojvodine Filip Socek. – Zbog nečije greške, snimak  utakmice Zemunaca iz prvog kola se nije pojavio na sajtu, što nas je uskratilo za analizu protivnika. Ipak, sa ostalim članovima stručnog štaba došao sam do relevantnih informacija, proanalizirali smo protivnika, ali kao što sam rekao – uzdamo se u svoj kvalitet, koji je plod velikog rada tokom pripremnog perioda. Pozivam publiku da u što većem broju dođe i pomogne ovom mladom timu da Spens, kao što je to bio slučaj prošle godine u Drugoj ligi, bude neosvojiva tvrđava. Postoji određen pritisak na ovom mladom timu, ali to proizvodi individualn i timski napredak – smatra Socek.

Nadu da će publika „pogurati“ mladi novosadski tim izrazio je i košarkaš Vojvodine Teodor Atanasov.

  • Voleo bih da nas navijači podrže. Mi ćemo dati sve od sebe da zabeležimo pobedu. Na Spensu se mi pitamo i sve će zavisiti od nas – rekao je Atanasov.
  1. Kn.