Ozbiljan podvig napravili su košarkaši Vojvodina mts plasiravši se u finale ABA 2 lige, ubedljivom pobedom nad Podgoricom rezultatom 97:55. Razigrali su se crveno-beli momci, pa je njih sedam juče imalo dvocifren učinak. Među njima je bio i Vasilije Vučetić, koji je timu doneo 11 poena, uz šest skokova i dve asistencije. Talentovani centar odigrao je važnu ulogu, ne samo u pobedi protiv Podgoričana, već tokom cele sezone.

Da je košarka njegov životni put bilo je jasno još u osnovnoj školi.

Kada sam krenuo u prvi razred osnovne škole imao sam veliku želju da treniram košarku. Stariji brat i ja smo provodili jako puno vremena napolju na košarkaškim terenima, a s obzirom na to da smo bili izrazito visoki, nagovorili smo roditelje da nas odvedu na treninge KK Vrbas.

Iz rodnog Vrbasa, košarka ga je odvela van granica Srbije, pa je omladinsku karijeru od 2011. gradio u Olimpiji iz Ljubljane, gde je potpisao i prvi profesionalni ugovor. Put ga je zatim odveo u Španiju gde je nastupao za Bilbao Basket, Ametx Zornotza, Iraurgi, Melilla, CB Peñas Huesca. Slovenački kup osvojio je 2021. sa KK Krka, da bi u sezoni 2021-2022 prvi put obukao dres Vojvodine. Na nagovor predsednika kluba Željka Rebrače i trenera Miloša Isakova Kovačevića, Vučetić je od tekuće sezone ponovo deo crveno-bele ekipe, što se pokazalo kao pravi potez.

Mislim da imamo jedinstven odnos i zajedništvo, poklopila se neverovatna grupa momaka na jednom mestu i mislim da je to ključ našeg uspeha do sada, zaključio je Vučetić.

Kao kruna na odličnu sezonu došao je i prvi trofej Košarkaške lige Srbije.

Svima nam mnogo znači što smo uspeli da osvojimo prvi trofej u istoriji kluba. Uz sve prepreke, dva takmičenja i ogroman broj utakmica ponosan sam na sve što smo uspeli do sada da uradimo. U ABA 2 ligi smo uspeli da uđemo u finale posle velikog zaostatka iz prve utkamice i mislim da to ne može ekipa koja nema hemiju i odnose unutar ekipe kao mi.

Fokus je sada na narednom koraku, a to je borba za ulazak u ABA 1 ligu. Vasilije veruje da ekipa može da napravi još jedan istorijski uspeh. U međuvremenu, slobodno vreme koristi za odmor u krugu najbližih.

Slobodno vreme provodim u krugu porodice i prijatelja i mog psa i mačke. Trudim se i da što više vremena provedem u prirodi.

O Vasiliju Vučetiću

Vasilije je rođen 04.05.1996. u Vrbasu. Visok je 207 cm i igra na poziciji centra.

Tokom dosadašnje karijere osvojio je i dve reprezentativne medalje. Sa kadetskom selekcijom Srbije osvojio je bronzu na EP 2012. u Litvaniji, dok je sa juniorima poneo srebrno odličje na EP u Turskoj 2014. godine.

Foto: ABA League/Dragana Stjepanović