Očekivana, ubedljiva pobeda lidera, sedamaesta po redu, izražena, po šesti put ove sezone, sa pređenom stotkom. Novosađani su ovim trijumfom napravili još jedan veliki korak ka plasmanu u elitno košarkaško društvo Srbije, dok Futožanima zbog činjenice da su protiv lidera imali perioda dobre igre ostaje nada da mogu u nastavku prvenstva izboriti opstanak u drugoligaškom društvu.
Posle bledog prvog poluvremena (40:31) u kojem je bio forsiran šut za tri poena ( 4 od 19 ), razlika u kvalitetu ove dve ekipe došla je do izražaja u trećoj četvrtini. Tih deset minuta protekli su u već prepoznatljivoj, agresivnoj igri Novosađana i realizatorskim sposobnostima Stefana Stojačića koji je za osam minuta u trećem periodu postigao 18 poena, uhvatio 8 lopti i nakupio 31 indeksni poen. Njemu uz rame u tom periodu utakmice bio je i kapiten krsto Bjelica, pa je posle 30 minuta na semaforu bilo ubedljivih 77:50.
Ni poslednjih deset minuta Vojvodina nije štedela protivnika. Igralo se maksimalno angažovano u odbrani, a periode odlične igre imali su Aleksa Zarić, Krsto Bjelica, Aleksa Stojanović, Nikola Orlić i Teodor Atanasov.
Trener Vojvodine Filip Socek: Očekivana pobeda naše ekipe uz konstataciju da smo loše ušli u utakmicu. Tek u drugom poluvremenu stvari su legle na svoje mesto i tada smo demonstrirali igru po kojoj smo prepoznatljivi ove sezone. Futožanima čestitam na korektnoj igri i iskreno im želim da sačuvaju status drugoligaša.
Nikola Orlić je na najbolji način iskoristio ukazanu šansu. Za dvadeset minuta postigao je 12 poena, imao 4 skoka i 10 indeksnih poena: Slabo smo odigrali prvo poluvreme, ali smo zato ispoštovali dogovor iz svlačionice u poluvremenu i zasluženo zabeležili pobedu koja nas vodi ka ostvarenju cilja a to je plasman u KLS.
Trener Futoga Milan Dragić i pored ubedljivog poraza nije bio razočaran: Zaslužena pobeda kvalitetnijeg i boljeg tima. Nismo uspeli da pružimo dostojan otpor odličnoj Vojvodini. Želim im da ostvare cilj i izbore plasman u KLS. Novi Sad  zaslužuje da ima prvoligaša. Nama ostaje nada da do kraja sezone pokušamo da sačuvamo status drugoligaša.
Igor Vujičić plejmejker Futoga bio je najefikasniji igrač gostujućeg sastava: Vojvodina je u ovoj utakmici bila veliki favorit što konačan rezultat to i pokazuje. Mi smo morali bolje da odigramo, ali i ovo što smo pokazali večeras, daje nam nadu da se možemo nadati ostvarenju cilja, da izborimo opstanak.