Košarkaši Vojvodine su, kao što se očekivalo, lako stigli do petaeste pobede u sezoni i na korak su bliže plasmanu u elitno košarkaško društvo Srbije. Mada se utakmice označene kao već dobijene znaju često iskomplikovati, ova protiv Jagodine sa dojučerašnjim prvoligašem je potvrdila još jedan kvalitet sastava trenera Filipa Soceka. Bez obzira na slab plasman gostiju ( svega tri pobede ) Novosađani su u duel sa jagodincima ušli maksimalno, kao da se radi o ravnopravnom rivalu. Tu motivisanost, materijalizovali su već posle samo četiri minuta igre bilo je 15:0. Jagodinci su do 6 minuta, kada su postigli prvi koš iz igre (17:4), imali realizaciju napada 9-0 i čak devet izgubljenih lopti. Do kraja prvog perioda gosti su donekle popravili utisak.
Tu ujdurmu za loptom koju na gotovo savršen način sprovodi svih 12 igrača Vojvodine, Jagodinci su osetili još bolnije u drugoj četvrtini. Za samo pet minuta Novosađani su napravili seriju od čak 22:2 pa je na semaforu bilo 45:17. U toj drugoj četvrtini pored odlične odbrane ( ukradeno 20 lopti ) i napad Vojvodine je delovao perfektno. Stefan Stojačić je bio nemilosrdan – za 12 minuta uz šut 3-3 za dva i 5-3 za tri poena , nanizao je 17 poena. U tom periodu sigurne ruke bio je i Aleksandar Stojanović pogodivši tri trojke iz isto toliko pokušaja. Ton efikasnoj igri, uz pomenutu dvojicu, doprinos su dali još Krsto Bjelica i Marko Milaković. Vojvodina je drugi put ove sezone stigla do rekordnih 37 poena za četrvrtinu, pa se na veliki odmor otišlo sa duplo više poena u odnosu na rivala – 60:30.
Zadovoljstvo domaćina ubedljivim vođstvom znali su da iskoriste gosti u trećoj četvrtini. Pre svih kapiten Nikola Vujičić i centar Ivan Demeščan koji i pored poraza svoje ekipe iz Novog Sada nosi lepe uspomene kao igrač utakmice. Naime, ovaj dvadesetpetogodišnjak je uz 17 poena uhvatio 21 loptu ( 17+4) i ostvario 41 indeksni poen.
Poslednja četvrtina pripala je domaćim košarkašima u čijim redovima su se istakli Miloš Grubor i Nikola Orlić.
Filip Socek strateg Vojvodine: čestitam mojim igračima na pobedi i pristupu utakmici. Jagodincima čestitam na borbenosti i želim im uspeha u borbi za opstanak u ligi.
Stefan Stojačić sa 28 indeksnih poena bio je najkorisniji igrač Vojvodine: ispoštovali smo dogovor iz svlačionice, protivnika smo shvatili veoma ozbiljno. Od početka smo zaigrali onako kako smo želeli. Gostima iz Jagodine želim sreću u borbi za opstanak u ligi.
Boban Stojanović, strateg Jagodine nije propustio da istakne da je Vojvodina najkvalitetnija ekipa u ligi i da se s pravom nalazi na čelu tabele: Zaslužena pobeda domaćina . Došli smo sa željom da pružimo dostojan otpor najboljoj ekipi u ligi. Oslabljeni, bez Radulovića i manjkom igrača u rotaciji nismo uspeli da pružimo pravi otpor.
Ivan Demeščan igrače ekipe Jagodine: Čestitam ekipi Vojvodine na pobedi, kao i na fer i korektnoj igri.