Novosađani sem što su zaposeli prvu poziciju na tabeli i što su najefikasniji u drugoligaškom karavanu, od sedmog kola su i ekipa koja je u dosadašnjem delu prvenstva na jednoj utakmicipostigla najviše poena. Čak 111 ubaciji su Lazarevčanima ne dozvolivši im da dobiju ni jednu četvrtinu. Početak utakmice je nagoveštavao takav epilog, jer je posle četiri minutana semaforu bilo 14:0, a za 6 već 23:4. Kako je utakmica odmicala Novosađani su igrali sve bolje pa je u 16 minutu došlo do maksimalne prednosti na utakmici – 52:23. Zanimljiv je bio nastavak, početak drugog poluvremena koji je bio u znaku gostiju, tačnije Momčila Momčilovića koji je za samo dva minuta realizovao pet napada i sa tri minuta bez koša domaćina približio, svoju ekipu na pristojnih 60:49. Za narednih sedam minuta domaćini su napravili 26:15, pa je pred poslednju četvrtinu na semaforu bilo 86:64.  Vojvodina je u svojim redovima, ovoga puta , imala raspoložene najiskusnije igrače. Krsto Bjelica, Stefan Stojačić, Marko Branković i Nikola Jovanović prednjačili su angažovanošću, a pruženu minutažu na pravi način su iskoristile mlade snage, poput Zarića, Milakovića, Atanasova i Stojanovića. Dvanaest igrača u rotaciji nakupilo je gotovo duplo više indeksnih poenau odnosu na igrače Kolubare ( 123-66 ) kod kojih su Momčilović sa 18 poena (sve u drugom poluvremenu), Dragoslav Papić i Andrija Drašković bili jedine svetle tačke.
Filip Socek, trener ekipe Vojvodina: Imali smo dobar prilaz utakmici. S pravom smo bili proglašeni za favorita u ovom susretu. Nije mi se svideo pad na početku drugog poluvremena, ali to je u ovakvim utakmicama normalno. Čestitam mojim igračima na pobedi, a gostima na fer i korektnoj igri. Ova nedelja je za sve nas izuzetno naporna.
Krsto Bjelica igrač ekipe Vojvodina: Kada se u utakmicu uđe agresivno i kada se demonstrira brza igra kako smo ni to večeras pokazali onda se lakše igra u nastavku.Imali smo pad koncentracije na početku drugog poluvremena, ali smo se brzo vratili u meč i digli razliku. Pozivam navijače da dođu u subotu na derbi sa Napretkom iz Aleksinca.
Darko Radovanović, trener ekipe Kolubare i jedan od najmlađih trenera u ligi: Vojvodina se pokazala kao bolja u svim segmentima igre. Bukvalno su nas dobili u igri jedan na jedan. Njihova agresivnost u igri je dominantna. Čestitam im na pobedi i želim uspeha u nastavku prvenstva.
Momčilo Momčilović, igrač ekipe Kolubare: Znali smo šta nas čeka, ali i pored toga nismo uspeli da im pariramo. Početak utakmice je bio ključan Čestitam domaćinu, a mi se okrećemo narednim protivnicima.