Novosađani su do četvrte pobede u prvenstvu, a treće uzastopne, stigli posle dosta uloženog truda. Uspeh dobija na težini kada se zna da su za protivnika imali veoma kvalitetan tim iz Smederevske Palanke.
Utakmica sa puno lepih košarkaških poteza, atraktivnih poena, sa 26 trojki na obe strane, 68 skokova od kojih je čak 43 domaćina, rešena je, slažu se akteri, posle prvog poluvremena. Naime, Vojvodina je po običaju demonstrirala tempo koji su Palančani možda očekivali, ali na njega, ispostavilo se, nisu mogli odgovoriti adekvatno. Presing po celom terenu sa 12 igrača u rotaciji, od kojih su usput „rezervisti“ imali veći rezultatski učinak, kao i dominacija u skoku (30-14) razlog je što se na odmor otišlo sa prednošću Novosađana od 18 poena (56:38). Za startna tri minuta Novosađani su imali 14:2. Tako dobar period igre ekipa Filipa Soceka ponovila je i u prva tri minuta druge četvrtine pa se sa serijom od 10:0 razlika sa 27:19 popela na 37:19. Branimir Berbakov, plej Vojvodine, bio je odličan kreator igre domaćina. Njemu uz rame bili su iskusni Nikola Jovanović i mladi Semeon Jović.
Da se radi o ekipi koja i pored velikog minusa može da prevaziđe probleme gosti su pokazali u nastavku, tačnije od 26 minuta (71:53) kada su počeli da smanjuju prednost Novosađana. Njima su pripale preostale dve četvrtine i to zahvaljujući Petru Šparoviću, Nikoli Čvoroviću i Stefanu Dujkoviću.
Vidno zadovoljan pobedom nad kvalitetnim i iskusnim sastavom iz Smederevske Palanke bio je trener Vojvodine Filip Socek.
– Čestitam mojim igračima na prikazanoj igri. Igrali smo brzu, atraktivnu i napadačku košarku. U najavi ove utakmice rekli smo da nas očekuje teška utakmica i da će ona biti fizički zahtevna. Tako je i bilo. Koristim priliku da čestitam odličnoj ekipi iz Smederevske Palanke na borbenoj igri i čvrstini koju su prikazali. Nas sada očekuje utakmica u Futogu i njoj se okrećemo. To nam je jedno od najtežih gostovanja u prvom delu prvenstva – rekao je Socek.
Branimir Berbakov, plej Vojvodine, smatra da je trijumf protiv Mladosti veoma značajan.
– Dosta bitna pobeda za nas. Uspeli smo da zadržimo nepobedivost na domaćem parketu.
Dobro smo pripremili utakmicu, znali smo da šta nas čeka jer smo za protivnika imali odličnu ekipu. Ušli smo skoncentrisano i borbeno u utakmicu.
Trener Mladosti Marko Dimitrijević
– Dočekalo nas je ono što smo i očekivali pre utakmice. Na presing domaćina smo donekle i uspevali parirati, ali da bi se ravnopravno upustili u trku sa Novosađanima nismo imali dovoljan broj igrača. Njihova snaga je velik broj igrača u rotaciji. Nismo uspevali ni iskontrolisati njihov šut za tri poena. Poraz od deset poena nije realan, razlika je trebala biti veća – mišljenja je Dimitrijević.