U vitrinu KK Vojvodina mts stigao je prvi trofej Košarkaške lige Srbije u istoriji kluba!

Ni izuzetno gust raspored ove sezone nije omeo crveno-bele da Novom Sadu i Vojvodini donesu veliku radost. Zaslužena titula prvaka došla je nakon odigranih 30 kola, tokom kojih je Voša slavila 26 puta. 

Pobednički pehar i medalje ispred kompanije AdmiralBet uručio je direktor marketinga Milan Ivanović, dok je u ime Udruženja igrača Košarkaške lige Srbije to učinio predsednik Darko Jovičić.

Vošin kapiten Marko Ljubičić ističe da mu je velika čast što je deo tima.

Jako sam ponosan na ovu ekipu koja je osvajanjem Košarkaške lige Srbije napravila jedan od većih uspeha u istoriji, ako ne i najveći uspeh. Mislim da je Novi Sad to zaslužio i nadam se da smo mi kao tim pokazali da se košarka konačno budi u Novom Sadu, rekao je Ljubičić.

Trener crveno-belih Miloš Isakov Kovačević rekao je da osvajanje trofeja vidi kao izuzetnu privilegiju, te da je Vojvodina pokazala da mora i može da se nosi sa jakim protivnicima.

Izuzetno mi je drago što je jedan takav čovek poput Marka danas podigao trofej. Kada smo dolazili ovde imali smo san da baš mi budemo tim koji će staviti taj prvi trofej u vitrinu i dali smo obećanje da nećemo otići dok se to ne desi i mi smo u tome uspeli. Hvala ljudima što su došli i što su nas podržali, zaključio je Isakov Kovačević.

Svim navijačima, građanima Novog Sada i Vojvodine, sponzorima i prijateljima kluba Voša još jednom čestita titulu prvaka Srbije.

Foto: Darko Milosavljević