Gledano iz ugla statističara košarkaši Vojvodine su u derbiju kola zabeležili šestu uzastopnu, a sedmu ukupno pobedu u dosadašnjih osam mečeva. Još jedan ubedljiv trijumf i to protiv direktnog rivala u borbi za visok plasman. Istina je, međutim drugačija. Znaju je samo akteri ovog kvalitetnog košarkaškog duela i prisutna publika – 300 gledalaca. Mora se priznati da su Novosađani najznačajniju i najtežu pobedu udosadašnjem delu sezone ostvarili posle dosta uloženog truda, iscrpljujuće borbe tokom svih 40 minuta.
Iako su domaći imali konstantno vođstvo do uobičajenog rezultatskog odlepljivanja na koje su nas inače izabranici Filipa Soceka navikli, nije došlo. Bilo je nagoveštaja dva minuta pre odmora ( 45:38 ) da bi se utakmica mogla prelomiti, ali su gosti iz Aleksinca zahvaljujući odličnom Dragoljubu Šikmanu ( za 16 minuta prvog poluvremena 18 poena ) i Aleksandru Živojinu Daniloviću drugu četvrtinu rešili u svoju korist. Nastavak je doneo još zanimljiviju i neizvesniju borbu. Sve do 33 minuta (67:67) igralo se gotovo koš za koš uz napomenu da su ovoga puta gosti uspevali i do minimalne prednosti. Marko Branković je , uz trojke Stefana Stojačića i Branimira Berbakova, najzaslužniji za seriju Novosađana od 18:5 i na kraju ubedljive pobede.
Filip Socek, trener ekipe Vojvodina: Znali smo da protiv Aleksinčana utakmicu ne možemo prelomiti posle pet ili deset minuta. Da bi se protiv njih slavilo potrebno je izgarati svih četrdeset minuta. Uspeli smo u tome i ja mojim košarkašima čestitam na značajnoj pobedi, a gostima na kvalitetnoj igri koju su prikazali.
Marko Branković je od igrača Vojvodine najviše vremena proveo na terenu i u prelomnim trenutcima odigrao značajnu ulogu: Čestitam mijim saigračima na značajnoj pobedi, a gostima na fer i korektnoj igri. Da bi pobedili kvalitetnog rivala morali smo svih 40 minuta igrati agresivno i požrtvovano.
Pomoćni trener u ekipi iz Aleksinca Radmilo Mojsilović: Odigrali smo kvalitetno prve tri četvrtine i početak poslednje. Odolevali smo do 35 minuta da bi dozvolili našim greškama da Vojvodina preko nekoliko kontri podigne razliku.
Najbolji pojedinac u redovima gostiju Dragoljub Šikman: Zadnjih pet minuta utakmice odigrali smo slabo. Od rezultata 67:67 nismo uhvatili loptu u odbrani, od tada nam je krenulo sve nizbrdo. Čestitam Vojvodini na pobedi i na fer i korektnoj igri.