Košarkaši Vojvodine naredne sezone ( posle 20 godina ) igraće u elitnoj košarkaškoj ligi Srbije. To pravo su izborili dva kola pre završetka drugoligaškog karavana. Ubedljiv trijumf nad visokoplasiranim Proleterom kruna je odlične sezone Novosađana. Pored „overe“ plasmana u KLS ovaj duel ostaće upamćen i zbog nekoliko vrhunskih ostvarenja koje će teško ko ponoviti.
Kao prvo ističemo šut za tri poena po kojem su Novosađani tokom sezone inače bili prepoznatljivi. Međutim, ono što je viđeno u večerašnjem duelu, za preko 500 gledalaca, bila je prava privilegija. Iskusnim Zrenjanincima ubacili čak 19 trojki iz 43 pokušaja (44%). Stevan Krtinić je pogodio četiri, po tri Stefan Stojačić i Marko Milaković, a po dve Aleksa Zarić, Branimir Berbakov, Krsto Bjelica i Miloš Grubor. Služio je domaćina šut i za dva poena (17 od 35) i slobodna bacanja (11 od 15) pa je sve to na kraju ispalo gotovo 50 odsto.
Drugo nedostižno ostvarenje odnosi se na drugu četvrtinu ovog derbija. U tom drugom periodu startovalo se 22:15, da bi se na poluvreme otišlo sa 63:35. Čak 41 poen u košu Zrenjaninaca. Pamti se osam trojki kao i bespoštedna borba Socekovih momaka za svaku loptu.
Na spomenuto treba dodati da su košarkaši Vojvodine na utakmici imali 44 skoka od čega 26 defanzivnih i da su u svojim redovima imali najefikasnijeg  (23) i najkorisnijeg igrača utakmice (30) u jednom liku, Stefana Stojačića.
Strateg Novosađana Filip Socek: Čestitam mojim momcima na prikazanoj igri i borbenosti. Ovo je produkt našeg rada od 3. Avgusta. Izborili smo plasman u viši rang, ali još nije gotovo. Želimo da budemo prvi.
Stefan Stojačić  igrač Vojvodine: Čestitam mojim saigračima na sjajnom uspehu, na odličnoj sezoni. Protiv odlične ekipe iz Zrenjanina pružili smo sjajnu igru. Šut nas je neverovatno služio. Ubacili smo toliko trojki, a u drugoj četvrtini čak 41 poen. Čestitam Proleteru na odličnoj sezoni.
Strateg Proletera  Srezoski Slobodan: Želeo bih da čestitam Vojvodini plasman u viši rang i da im poželim da završe sezonu na prvom mestu. Nama ostaje da do kraja sačuvamo treću poziciju i onda da sednemo i izanaliziramo sezonu.
Slobodan Lalić bio je najefikasniji igrač gostujućeg sastava: Čestitam Vojvodini na fer i korektnoj igri.