Mada to konačan rezultat ne pokazuje, ali vodeći klubovi druge košarkaške lige Srbije, prikazali su odličnu košarkašku predstavu. Derbi 12. Kola imao je sve što krasi kvalitetnu i zanimljivu utakmicu, baš onakvu kakvu publika priželjkuje. Na obe strane je bilo uspona i padova u igri da bi, po nekom nepisanom pravilu kada za rivala imaju kvalitetan sastav, Novosađani u poslednjoj četvrtini bili toliko dominantni da na kraju stignu i do ubedljive pobede.
Početak je sa efikasnom igrom domaćina, nagoveštavao još jednu „ stotku“. Za prvih deset minuta ekipa Filipa Soceka je postigla čak 36 poena, ostvarivši 14 razlike. U rotaciji sa 11 igrača bili su nezaustavljivi. Uz primetno veliki broj asistencija ( čak 9 ), petnaest napada od kojih je pet završeno trojkama, rešili su sa preciznošću od 63 odsto. U drugoj četvrtini sasvim druga priča. Radnički je pokazao zašto se nalazi u samom vrhu drugoligaške konkurencije. Na dva minuta pre odmora približili su se na 51:48. Taj period odlično su, sa gotovo stopostotnom preciznošću, odigrali spoljni igrači kragujevačkog sastava Nikola Kostić (16) i Filip Lalović (12) postigli više od polovine poena svoje ekipe. Gostima je istina minimalno ( 20:21 ) pripala i treća četvrtina, ali važnije od svega za Vojvodinu u nastavku bila je činjenica da su iz igre „izbacili“ pomenutu dvojicu. Samo je Kostiću uspelo da u nastavku postigne svega dva poena.
Poslednjih deset minuta protekli su u znaku domaćina. Odbrana se igrala angažovanije, a napadi su se najčešće uspešno rešavali šutem za tri poena. To je na kraju rezultiralo ovako ubedljivom razlikom i ovosezonskim rekordom Vojvodine po broju postignutih trojki na jednoj utakmici. Čak 16 iz 37 pokušaja ( 43 odsto ). Zaslužuju da se pomenu oni najprecizniji: Stefan Stojačić (4 od 6), Marko Milaković (4/6), Krsto Bjelica (3/6), marko Branković (3/7)…
Vidno zadovoljan posle utakmice bio je trener Novosađana Filip Socek: čestitam mojim igračima na velikoj pobedi. Ovo je jako značajna pobeda za nas jer smo do nje došli posle teškog poraza u Zrenjaninu. Nadam se da je publika uživala u utakmici i da je ovaj duel opravdao epitet derbija.
Uz Marka Brankovića, Krstu Bjelicu, teodora Atanasova i marka Milakovića, STEFAN STOJAČIĆ je najzaslužniji za deseti trijum Vojvodine: Znali smo da nas očekuje teška utakmica sa ekipom koja je imala identičan skor sa nama i koja pretenduje za visok plasman. Utakmica je bila sa dosta oscilacija i sa puno poena. Na kraju smo uspeli da dobijemo sa velikom razlikom, kakvom smo samo mogli priželjkivati.
Trener Kragujevčana Zoran Savić, Vojvodini čestitam na više nego zasluženoj pobedi. Dve nedelje smo se pripremali za ovu utakmicu, ali nismo uspeli da odgovorimo na ritam koji su Novosađani demonstrirali. Služio ih je šut za tri poena. Krajnji rezultat ne pokazuje pravo stanje onoga što je publika u dvorani videla. Mi se okrećemo narednom meču sa Aleksinčanima i ta nam je utakmica od velikog značaja – naglasio je strateg Radničkog.
Miloš Tripković igrače ekipe iz Kragujevca: Dobro smo se držali sve do pet minuta pre kraja. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu sa odličnom ekipom Vojvodine. Čestitam im na pobedi.