Košarkaši Vojvodine na pragu su ostvarenja cilja, plasmana u elitnu ligu Srbije. U duelu sa užičanima zabeležili su 19 pobedu. Protiv Užičana su po treći put ove sezone ubacili 16 trojki na jednoj utakmici. Sa Kragujevčanima u 12. Kolu pogodili su 16 od 37, narednog vikenda u Velikoj Plani 16 od 39, da bi u ovom kolu protiv Slobode realizovali 16 od 38. Samo zahvaljujući najiskusnijem Branku Anđiću užičani su uspevali odolevati u prvih deset minuta. Na startu druge četvrtine usledila je prava dalekometna „ artiljerija „. Za dva minuta i 17 sekundi Novosađani su preko Grubora, Stojanovića, Bjelice i Stojačića završavali napade trojkama pa su serijom od 14:2 stigli do 31:16, a do poluvremena i do 42:27. Slično se dogodilo i na startu drugog poluvremena, samo što je ovoga puta u glavnoj ulozi bio Aleksa zarić. Bek Novosađana je odigrao četiri minuta kao iz snova, nanizavši 13 poena (1-2 za jedan, 4-3 za dva poena i 3-2 zs tri). Ne treba ni spominjati ili podsećati da su realizacije napada bile proizvod prepoznatljive agresivne igre domaćina u odbrani. Poslednjih deset minuta bili su u znakujoš jednog mladog košarkaša, osamaestogodišnjeg Stevana Krtinića koji je po broju poena (16) i indeksa uspešnosti bio uz rame već spomenutom Zariću. Pohvale u ekipi Filipa Soceka zaslužuju još Stefan Stojačić, Krsto Bjelica, Branimir Berbakov i centar Teodor Atanasov. Dominantnu ulogu kod Užičana uz kapitena Anđića imao je Strahinja Mladenović i donekle Jagoš Kremić.
Strateg Novosađana Filip Socek: Čestitam mojim igračima na pobedi. To što smo tražili od njih realizovali su, pokazali su karakter. Od večeras krećemo sa pripremama za utakmicu u Pirotu.
Aleksa Zarić igrač Vojvodine: Bitna pobeda za nas. Još je važnija jer smo je ostvariliposle teškog poraza u Aleksincu. Pružili smo borbenu i agresivnu igru. Čestitam mojim saigračima, a gostima na fer i korektnoj igri.
Strateg Slobode Vladimir Lučić: Čestitam domaćinu na zasluženoj pobedi. Igraju sa mladom ekipom i to mi se sviđa. Zaslužuju mesto na kome se nalaze, igraju konstantno dobro. Došli smo rasterećeni iako imamo problema na poziciji pleja. Imamo mladu ekipu pa mojim igračima, iako smo izgubili 22 lopte, ne mogu ništa da zamerim.
Branko Anđić kapiten Slobode bio je najefikasniji igrač gostujućeg sastava: Mi smo došli rasterećeni, sa devet igrača. Domaćinu je pobeda bila potrebnija pa su tako i ušli u utakmicu, agresivnom igrom koja ih uostalom i krasi tokom cele sezone.