U vojvođanskom derbiju danas od 17.30 u maloj sali Spensa sastaju se Vojvodina i Vršac, u okviru 12. kola Košarkaške lige Srbije. To je činjenično stanje, ali kako će izgledati novosadski sastav, nije poznato. Velike kadrovske muke Vojvodine nastavljene su: Dušan Beslać se i dalje nije oporavio, nekoliko igrača oseća posledice stomačnog virusa, centarska linija kuburi s povredama… No, probaće domaći tim da dođe do pobede i ostane u vrhu tabele.

-Vršac ima dosta dobrih igrača , mladu i poletnu ekipu koja dosta dobvro trči – kaže krilo Vojvodine Balša Mirotić. – Mi ćemo nastupiti bez nekoliko povređenih igrača, ali daćemo sve od sebe da njihov izostanak nadomestimo i dođemo do bodova.

Pomoćni trener Vojvodine Miloš Isakov Kovačević takođe respektuje goste.

-Vrščani igraju modernu košarku sa dosta kontranapada, sa mnogo igre jedan na jedan, dobro se kreću i fizički su odlično pripremljeni. Čeka nas velika borba i moraćemo da uložimo mnogo energije da dođemo do bodova. Verovatno ćemo upotrebiti sve igrače koje trenutno imamo na raspolaganju – najavio je Isakov Kovačević.

Tokom pripremnog perioda, Vojvodina je lako savladala goste iz  južnog Banata. Međutim, s obzirom na trenutne kadrovske (ne)prilike Novosađana, na vidiku je neizvestan meč.