Košarkaši Vojvodine su u sredu 8. septembra odigrali trening utakmicu protiv subitočkog Spartaka, koju su pobedili 80:66. Najefikasniji među srveno – belima bio je Vasilije Vučetić sa 14 poena, Rakićević je postigao 12, Ponjavić 11, Ljubičić 10, Gaćeša 8, Banjac 7…

Ovaj meč je, pored korisne provere pred narednu sezonu, bio zanimljiv i zbog činjenice da stručni štab „golubova“ sačinjavaju Novosađani, bivši treneri Vojvodine: Filip Socek, njegov pomoćnik Slobodan Agoč i kondicioni trener Ilija Maletić, a na terenu je bio bivši plej Voše Aleksa Stojanović. Bilo je malo neobično videti ih u plavim majicama… Inače, Subotičani su članovi Druge lige Srbije, ali nakon finansijske stabilizacije formirali su dobar tim, sa jasnom ambicijom da uđu u Košarkašku ligu Srbije. U tome im želimo puno uspeha!

Nekoliko dana ranije, Vojvodina je odigrala trening meč u Beogradu protiv FMP-a, a domaćin je pobedio 87:82. Najefikasniji među crveno – belima bili su Gaćeša sa 18 i Rakićević sa 16 poena. Glavnu prevagu Beograđani su imali u skoku (29:19), pre svega ofanzivnom (10:3) i bolje su izvodili slobodna bacanja (83%, Vojvodina 69%), što je na kraju ispisalo rezultat. Ipak, Vojvodina je pokazala da može da igra egal meč sa ABA ligašem.

U subotu od 18 sati u Spensu na programu je nova trening utakmica, a u goste nam dolazi  Vršac. Banaćani gotovo uvek imaju solidan tim i očekuje se još jedna korisna provera pred start sezone.