Prvak Košarkaške lige Srbije (KLS) je Košarkaški klub Vojvodina mts! U poslednjoj utakmici prvenstva Voša je savladala Slogu u Kraljevu rezultatom 91:99, a svojim navijačima, Novom Sadu i Vojvodini donela veliku radost, prvi trofej u istoriji kluba u ovom takmičenju. U 30 kola KLS Vojvodina je ostvarila 26 pobeda i pretrpela četiri poraza.

U poslednjoj utakmici crveno-bele predvodio je Petar Rakićević sa 18 poena, a dvocifreni su bili Jared Cunningham 15, Zoran Nikolić 12, Stefan Savić 11, Uroš Banjac i Tyrell Johnson po 10.

Prema rečima kapitena Marka Ljubičića poslednja utakmica u kolu je za Vojvodinu bila lepa utakmica sa velikim brojem poena.

U utakmicu smo ušli sa velikim poštovanjem, jer znamo koliko je teško igrati protiv Sloge, jer je to jedna iskusna ekipa tako da smo se pribojavali da može da dođe do problematike u krajnjem rezultatu. Međutim, moram da istaknem da je i jučerašnji rezultat, koji je bio između Mladosti i Spartaka sigurno uticao na ekipu i na samu psihološku pripremu utakmice, ali mi smo to izneli pobedom. Moram da istaknem da sam ja, kao kapiten, mnogo ponosan na ekipu, ponosan sam na mlad stručni štab koji zajedno sa Milošem radi fantastičan posao, i sigurno da im nije lako kad su tako mladi da na dva fronta pripremaju ekipu i to pod nekim „moranjem“ rezultata. Nas očekuje dalji nastavak ABA 2 lige i Superliga, međutim hoću da istaknem ono što ste imali priliku i da vidite tokom cele godine, mi smo tim i kod nas nema određenih pojedinaca koji će svaku utakmicu da istrče i to mi je jako drago, jer konačno kada pogledate to je neki reper za uspeh. Čestitam Vojvodini, čestitam Novom Sadu, čestitam svima koji su nas pratili ove godine i mislim da smo pokazali jednu dobru košarku i nadam se da ćemo ovako nastaviti i ispuniti ciljeve koje smo stavili ispred nas, rekao je Ljubičić.

Kraljevo je košarkaški grad i mi ga doživljavamo tako, znamo kakvi su ljudi ovde i znamo koliko je teško igrati na ovom terenu i zato smo pripremili ovu utakmicu kao da će da bude za titulu, istakao je trener Vojvodine Miloš Isakov Kovačević.

Zaista smo se trudili da pokažemo poštovanje u svakom smislu i prema protivniku i prema igri. Mislim da je Sloga odigrala odlično prvo poluvreme, imala nestvarne procente u šutu, jer bili su inspirisani i spremni za nas i ja im ovom prilikom čestitam. Oni su uhvatili tu neku svoju formu pred kraj godine, u poslednjih osam utakmica kod kuće imali su sedam pobeda. I ova utakmica je bila prava takmičarska što pokazuje broj poena. Želeo bih da se zahvalim svojim igračima. Mi smo najzahvalniji Bogu što je nama omogućeno da sebe, posle ovih 30 kola, nazovemo šampionima Srbije i probaćemo da to nešto, što mislim da smo zaslužili od gore dobrim, kvalitetnim i poštenim radom, nastavimo i da probamo ovu sezonu, koja je već istorijska, da napravimo još boljom, rekao je Isakov Kovačević.

Ovim uspehom Vojvodina se plasirala direktno u SuperliguSrbije, gde će se za trofej boriti sa pet ekipa iz ABA lige i Spartakom kao drugoplasiranim timom u Košarkaškoj ligi Srbije.

Svim navijačima, vernoj publici, građanima Novog Sada i Vojvodine, sponzorima i prijateljima kluba Voša čestita titulu prvaka Srbije.