KK Vojvodina mts zasluženo se našla na takmičenju najelitnijihklubova srpske košarke, te će već u četvrtak snage odmeriti sa beogradskom Megom, a u okviru Kupa Radivoja Koraća. Utakmica je planirana za 17 časova u Sportskom centru „Čair“ u Nišu.

Naš prvi protivnik je ABA 1 ligaš kojem treba parirati u igri, a s obzirom na to da smo imali vremena i da se odmorimo i da se dobro pripremimo za meč nadamo se dobrom rezultatu, rekao je bek novosadske ekipe Uroš Banjac.

U dobrom raspoloženju dočekujemo predstojeću utakmicu u Kupu. Imali smo konačno malo vremena da se odmorimo i bolje pripremimo. Što se tiče protivnika, treba da im pariramo u igri u tranziciji i defanzivnom skoku i ukoliko to budemo kontrolisali mislim da se možemo nadati dobrom rezultatu, rekao je Banjac.

Uspeh u prvom delu sezone KLS kvalifikovao je Vojvodinu mts u Kup Radivoja Koraća, kaže trener Miloš Isakov Kovačević i ističe da će Novosađani imati čast da igraju sa najboljim ABA 1 ligašima.

Mega je dobro poznata ekipa sa kojom smo igrali i prošle godine u tri meča, a i ove godine ćemo ukrstiti snage u četvrtfinalu Kupa. Oni su jedan izraziti favorit, plej-of ekipa ABA 1 lige. Ono što je za nas izuzetno važno jeste da se mi ponovo pojavljujemo na Kupu Radivoja Koraća, imamo neki kontinuitet igranja u poslednjih četiri godine i mislim da to trend koji je stvarno za pohvalu, istakao je Isakov Kovačević.

Isakov Kovačević je naveo i da je u pitanju jedina utakmica u sezoni u kojoj nemaju imperativ da pobede, već da igraju za dušu i navijače Vojvodine.

Što se tiče same utakmice ovo je jedini meč u sezoni gde mi nemamo imperativ da moramo nešto da uradimo, jer igramo protiv mnogo kvalitetnijeg protivnika. Mi smo vaspitani tako da volimo da pobeđujemo i navikli smo da pobeđujemo, tako da ćemo, bez obzira na to ko je sa druge strane terena, probati da ostvarimo pozitivan rezultat, poručio je Isakov Kovačević.

A kako bi ga ostvarili, potrebno je biti konkurent talentovanoj ekipi Mege, naglasio je prvi trener Vojvodine.

Što se tiče očekivanja važno je da probamo da budemo konkurentni u najvećem broju minuta. Ukoliko to bude na nivou možemo onda da pričamo i o nekim drugim detaljima taktičke prirode u kojima ćemo probati da tražimo prednost. Ja bih voleo da što veći broj naših navijača dođe u Niš, jer mislim da imamo jednu izuzetno dobru godinu i pred nama je utakmica u kojoj apsolutno nemamo šta da izgubimo i idemo tamo da odigramo za dušu, rekao je Kovačević.

Prvotimci će u Nišu u četvrtak dati sve od sebe da obraduju svoje navijače.

Imamo veliko poštovanje prema protivnicima, ali najveće poštovanje imamo prema sebi i prema našem radu, koji nam daje za pravo da u 40 minuta igre protiv bilo koga sa druge strane probamo da pokažemo ko smo i šta smo, a videćemo za šta će to da bude dovoljno. Ove godine imamo raznovrstan sastav ekipe, naši igrači imaju iskustvo igranja Kupa Radivoja Koraća. Mi smo sa okosnicom tima pre tri godine pobedili FMP, određeni broj igrača je i dalje tu, tako da imamo naše planove i probaćemo to da sprovedemo u delo i da obradujemo naše navijače, rekao je Isakov Kovačević.

Vojvodina mts plasirala se direktno u Kup Radivoja Koraća, jer je na polusezoni Košarkaške lige Srbije uzela prvo mesto na tabeli.

Foto: Dragana Stjepanović