U okviru 25. kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije KK Vojvodina mts dočekaće sutra u 16 časova ekipu SPD Radnički, a utakmica će biti odigrana u maloj sali Spensa.

Bek novosadske ekipe Uroš Banjac ocenio je da je pred crveno-belima težak meč u okviru kojeg moraju da prilagode odbranu.

Očekuje nas težak meč na domaćem terenu, protiv ekipe Radničkog koja je promenila roster i trenera u odnosu na prvi deo sezone, što znači da igraju drugačije. Ono što će za nas biti
najvažnije jeste to da dobro odgovorimo na njihovo često menjanje odbrane. Želimo da zabeležimo još jednu pobedu na domaćem terenu i da neporaženi sa domaćeg terena odemo na balon ABA 2 lige, rekao je Banjac.

Za ekipu Vojvodine svaka utakmica je važna, poručio je trener Vojvodine Miloš Isakov Kovačević. On je istakao da se sezona približava kraju, te da im rezultati, koji su trenutno na veoma visokom nivou, nalažu da idu meč po meč i dođu do prvog trofeja u istoriji kluba.

Za početak imamo ozbiljnog protivnika koji nam dolazi iz Kragujevca. Ekipa Radničkog igra sa velikim brojem igrača u rotaciji, igraju drugačije od većine ekipa u Košarkaškoj ligi Srbije i uvek je prisutna ta njihova kontrola ritma i tačna ideja šta se traži u napadu prilikom velikog broja poziva. Zato je neophodno da izađemo sa jasnim defanzivnim pristupom i pravilima i da kroz poštovanje naše igre probamo da uvedemo ekipu Radničkog u ritam koji nama odgovara, rekao je Isakov Kovačević.

Trener crveno-belih pozvao je publiku i navijače da sutra u 16 časova dođu u Malu salu Spensa i podrže Vojvodinu u nastojanju da još jednom odbrani domaći teren.

Pozvali bi navijače da nam pruže neophodnu podršku. Imamo još tri utakmice na domaćem terenu u Košarkaškoj ligi Srbije i mislim da bi bilo lepo da u tom foto finišu, u koji ulazimo, imamo vetar u leđa od strane naših navijača. Njihova podrška nam je puno značila ne samo na domaćem terenu nego i na gostovanju, što smo imali priliku da vidimo u Užicu, rekao je Kovačević.

Nakon utakmice sa Radničkim ekipa Vojvodina mts okreće se utakmicama ABA 2 lige. U ponedeljak 18. marta u 21 čas odigraće meč protiv ekipe iz Šibenika u Sportskoj dvorani Pecara u Širokom Brijegu.