Još jednoj pobedi KK Vojvodina mts u Košarkaškoj ligi Srbije doprineo je centar ekipe Zoran Nikolić. U 20 minuta aktivnog učešća u meču protiv OKK Beograd upisao je osam asistencija. Pobedom nad Beogradom Voša je potvrdila lidersku poziciju na tabeli, ali i nameru da bude prvak domaćeg takmičenja. Pred Novosađanima su i dve četvrtfinalne utakmice ABA 2 lige, protiv Sutjeske iz Nikšića, grada iz kojeg potiče Zoran Nikolić. Za dobro poznatog protivnika kaže da su kvalitetna ekipa i da publiku očekuju dve odlične utakmice. Dosadašnjem uspehu Vojvodine, kako navodi, doprinelo je nekoliko faktora.

Smatram da je uspjeh ekipe izvanredan i mislim da svi koji su zaslužni ne dobijaju dovoljno kredita za trenutni uspjeh. Mnoge stvari su doprinjele, a to su kvalitet koji treneri i igrači posjeduju, njihova svakodnevna predanost radu od pripreme utakmice od strane trenera do egzekucije igrača na terenu i naravno sjajna atmosfera u ekipi, kaže Nikolić.

Ističe i da su to samo neki od razloga zbog kojih je zadovoljan angažmanom u KK Vojvodina.

Košarkom je počeo da se bavi sa devet godina, a put do Vojvodine vodio je preko Španije. 

Počeo sam kratko trenirati u klubovima Basket i Ibon, da bih se kasnije ozbiljnije posvetio u Anagastumu kod Peka Višnjića i Jovana Papovića, gdje sam proveo pet godina. Odatle sam otišao za Španiju gdje sam bio dve godine u Đironi i tri godine u Huventudu iz Badalone. Posle se vraćam u Crnu Goru i nastupam šest sezona za Budućnost iz Podgorice, gdje tokom sezone 18/19 provodim pola godine u Megi na pozajmici. Nakon toga odlazim u Francuski Le Portel sa kojim završavam prošlogodišnju sezonu. Ovu sezonu započinjem u Igokei iz Laktaša odakle dolazim u Vošu, objašnjava Nikolić.

Kako ističe, za Vojvodinu se odlučio jer klub ima ambiciju da igra na višim nivoima takmičenja, što se podudara i sa njegovim ličnim ciljevima.

Moj cilj je da igram na najvećem mogućem nivou što duže i da osvojim što je više trofeja, jer je to i naveća radost za svakog košarkaša, kaže Nikolić.

A da bi to ostvario svakodnevno vredno trenira. Ni gust igrački raspored ne ostavlja mu mnogo slobodnog vremena.

Trudim se da svoje slobodno vrijeme iskoristim najbolje moguće. Zavisno od raspoloženja i vremenskih prilika. Svoje slobodno vrijeme provodim sa djevojkom i to uglavnom bude šetnja ili obilazak grada eventualno nekog obližnjeg mjesta. Što se tiče hobija, volim da gledam tenis i fudbal, kvizove, odlazak u bioskop i da rješavam ukrštene riječi i sudoku, nabraja Nikolić.

Uspeh u ranoj mladosti doneo je sa sobom izazove, koje je morao da prevaziđe.

Najveći izazov mi je bio kada sam otišao sa 15 godina u Španiju da igram košarku.

Zato mladim igračima poručuje da budu istrajni.

Mladim igračima želim da poručim da vrijedno rade, pozitivno razmišljaju i nikada ne odustaju. Iako nekad možda ne izgleda sve sjajno uvijek treba biti strpljiv, savetuje Nikolić.

O Zoranu Nikoliću

Zoran Nikolić rođen je 1. aprila 1996. godine. Visok je 212 cm i igra na poziciji centra.

Za sebe kaže da je „Momak iz Nikšića, koji se trudi da uspije u svijetu košarke. U rodnom Nikšiću jezavršio gimnaziju. Moto kojim se vodi čuo je u Đironi, “Bolje nego juče, gore nego sjutra”.

Foto: Dragana Stjepanović